Werken als groenarbeider

De groenarbeiders krijgen opdrachten voor tuin-, park- en plantsoenonderhoud zoals snoeien, scheren van hagen en het maaien van gazons. Daarnaast staan ze ook in voor bos- en natuurbeheer zoals het aanplanten van bomen en struiken, het onderhoud van houtkanten, plaatsen van afsluitingen en het knotten van wilgen.

Interesse in een job als groenarbeider? Neem contact op met de VDAB en vraag of je in aanmerking komt.

 

Werken in renovatie

De renovatiearbeiders voeren een waaier van werken uit: allerhande metselwerk, plaatsen van sanitaire ruimtes, plaatsen van alle soorten vloeren, tegelwerken, plaatsen van gyprocwanden, behangen, schilderen en nog veel meer.

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Neem contact op met de VDAB en vraag of je in aanmerking komt.

 

Werken als arbeidszorgmedewerker

Het arbeidszorgproject van Grijkoort richt zich naar personen die door allerlei redenen niet (meer) kunnen werken onder arbeidscontract in het gewone arbeidscircuit en in beschutte en sociale werkplaatsen, maar bij wie de behoefte om te werken wel sterk aanwezig is. 

Met het project arbeidszorg willen wij 'werk op maat' en een zinvolle dagbesteding aanbieden binnen de sector van groenonderhoud.

 Deze tewerkstelling situeert zich in Ronse.

 

Opleiding en jobs als keuken- en zaalhulp

Werkplekleren

Wie uitkijkt naar een job in de horeca of in een grootkeuken, kan bij Grijkoort in Ronse de opleiding tot keuken- en zaalhulp volgen. De opleiding wordt gegeven in een professionele keuken met eigen restaurant gelegen in het centrum van Ronse.

In de opleiding komen aan bod: goede kennis van de diverse voedingswaren, aanleren van basisvaardigheden, het voorbereiden, reinigen en verwerken van de meest gebruikelijke soorten vlees, vis, groenten en fruit, een grondige keukenopleiding met bijzondere aandacht voor hygiëne en veiligheid, diverse serveertechnieken en omgang met klanten.

Als cursist krijg je ruimschoots de kans om werkervaring op te doen ons eigen restaurant ‘De Pepermolen'.

Tewerkstelling keuken- en zaalhulp

Werkzoekenden die in aanmerking komen voor SINE-tewerkstelling kunnen in restaurant De Pepermolen tewerkgesteld worden. De waaier aan taken is zeer uitgebreid: van de voorbereidingen in de keuken en onderhoudstaken tot bediening in het restaurant.

Zowel een deeltijdse als een voltijdse job is mogelijk.

 

Opleiding en werk als strijkhulp

Werkplekleren

In de strijkwinkels van Grijkoort in Ronse, Brakel, Maarkedal en Petegem krijgen cursisten een opleiding in textielwarenkennis, professionele strijktechnieken en klantenonthaal. Grijkoort strijkt het linnen van de klanten op een professionele manier – ook met machines.

Werken als strijkhulp

Na de opleiding strijkhulp kan je bijvoorbeeld tewerkgesteld worden in een strijkwinkel, een verzorgingsinstelling of bij een textielbedrijf. Je kan ook werken via dienstencheques in de strijkwinkels van Grijkoort in Ronse, Brakel, Maarkedal en Petegem.

 

Werken als poetshulp

Opleiding poetshulp

In onze hoofdvestiging te Ronse geven we regelmatig opleidingen over poetstechnieken voor al onze poetsdames en poetsheren.

Werken als poetshulp in Ronse

Als poetshulp ga je bij particulieren in Ronse en nabije omgeving poetsen in het dienstenchequesysteem, met een minimum van 13 uur per week.

De planning van de poetshulp wordt opgemaakt in functie van zijn/haar beschikbaarheid. Zowel bij de opstart (de kennismaking met de klanten) als gedurende de ganse periode van de tewerkstelling word je heel goed begeleid door de verantwoordelijke.